Suunta kohti opettajankoulutuslaitoksia – nyt herätellään tulevia opettajia

Opettajaksi opiskelevat saavat tietoa tulevaisuuden yhteiskunnan tarpeista kun Järjestöt on the road -kiertue pyörähtää käyntiin.

Syyskuun puolivälissä alkavan Järjestöt on the road: Oivaltava opettaja –verkottunut moniosaaja -kiertueen tarkoituksena on herättää opiskelijoita pohtimaan omaa rooliaan tulevaisuuden yhteiskunnassa.

­Kiertueella YES jalkautuu opettajankoulutuslaitoksiin yhdessä muiden järjestöjen kanssa.

– Tavoitteenamme on, että tulevat opettajat oivaltavat sen, että he vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Kannustamme heitä pohtimaan omia työtapojaan ja miettimään, minkälaisia taitoja oppilaille pitää antaa, kertoo YES:in koulutuspäällikkö Sanna Lehtonen.

Ovet ja ikkunat auki!

Lehtosen mukaan tärkeää on saada opiskelijat ymmärtämään yhteiskunnan muutos ja verkostoitumisen tärkeys.

– Opettaja ei voi enää olla yksin, vaan ovet on oltava auki koulun ulkopuoliseen yhteiskuntaan. Opettajan tehtävä on valmistaa oppilaita koulun ulkopuolista elämää varten, ei vain antaa tietoa.

YES:in lisäksi mukana ovat Kerhokeskus – koulutyön tuki ry, Nuori Yrittäjyys, Taloudellinen tiedotustoimisto, SOOL, YVI-hanke sekä OAJ.

­– Tarjoamme tietoa, miten työelämä muuttuu ja miten yrittäjän asennetta voi hyödyntää omassa työssä. Osallistujat pääsevät ideoimaan omaa unelmakoulujaan ja tähän me järjestöt tarjoamme hyödynnettäväksi mallejamme ja materiaalejamme, Lehtonen kertoo.

Tapahtuma viedään opiskelijoiden luo

Järjestöt on the road -kiertue kiertää lukuvuoden 2012-2013 aikana eri opettajankoulutuslaitoksissa. Kiertue alkaa 18. syyskuuta Jyväskylästä, ja seuraavana ovat vuorossa Joensuu 24. lokakuuta ja Turku 1. marraskuuta.

Tilaisuudet on suunnattu erityisesti opettajaksi opiskeleville. Myös opettajankouluttajat, opettajat ja muut koulutustehtävissä toimivat ovat tervetulleita.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Kommentit

kommenttia

YES builds a future where every young person has an opportunity to entrepreneurship education.
css.php